Siemenleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ruisjauho,luomu (Helsingin mylly), annos 100g75 g    240 kcal8,3 g48 g1,5 g9 g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 33 g    105 kcal9 g2,3 g6,5 g10 g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g50 g    285 kcal11 g10 g25 g3 g
Vehnälese luomu50 g    67 kcal7,5 g0,5 g2,8 g19 g
Suola, annos 3g7.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva, 50g50 g    31 kcal6,6 g0,6 g0,2 g0 g
Vesi175 g 35 tl12 rl1,8 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 260 g  26 rl4 dl892 kcal27 g182 g3,1 g9 g
Kaurahiutaleita & kauraleseitä (Elovena), annos 40g250 g    925 kcal40 g123 g21 g38 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
1150 g    2544 kcal110 g366 g60 g87 g
Ravintosisältö / annos77 g    170 kcal7,3 g24 g4 g5,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    221 kcal10 g32 g5,2 g7,6 g
Sekoita ruisjauhot, siemenet, leseet ja suola ja kaada päälle 2dl kiehuvaa vettä.

Anna turvota vähänaikaa.

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Kaada hiivavesi (1,75dl )turvonneiden siementen ym. päälle lisää vehnäjauhoja vähitellen jotta saat sopivan taikinan.

Anna taikinan nousta vuoassa noin 1/2 tuntia.

Paista 175-200 asteisessa uunissa n.45-60 min

Tästä voi tehdä myös limpun enemmän vain jauhoja.