Pizzojen pizza karppausinfo (c) Cuparia
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % | 200 g | | 40 tl | 13 rl | 2 dl | 555 kcal | 4 g | 6 g | 56 g | 0 g |
Kananmuna, pirkka omega 1kpl | 116 g | | | | | 153 kcal | 15 g | 0,3 g | 10 g | 0 g |
Leivinjauhe | 5 g | | 1 tl | 1/3 rl | | 8,8 kcal | 0,3 g | 1,9 g | 0 g | 0 g |
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g | 15 g | | | | | 8,3 kcal | 0,9 g | 0,5 g | 0,3 g | 15 g |
Juustoraaste, Milbona | 450 g | | | | | 1400 kcal | 117 g | 0 g | 104 g | 0 g |
Meetwursti hk kevyt 16% 100g | 100 g | | | | | 240 kcal | 25 g | 0 g | 16 g | 0 g |
Sipuli (kuorittu) | 250 g | 4,6 kpl | | | 2,8 dl | 68 kcal | 3,3 g | 12 g | 0,5 g | 4,3 g |
Tomaattipyree, Pirkka | 75 g | | | | | 62 kcal | 2,6 g | 14 g | 0,8 g | 0,8 g |
Voi, 1 tl, 5 g | 15 g | | | | | 110 kcal | 0,2 g | 0,2 g | 12 g | 0 g |
Rypsiöljy kylmäpuristettu | 25 g | | 5 tl | 1,8 rl | 0,3 dl | 221 kcal | 0 g | 0 g | 25 g | 0 g |
Paistijauheliha 10% | 400 g | | | | | 680 kcal | 80 g | 0 g | 40 g | 0 g |
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g | 350 g | 2,8 kpl | | | | 71 kcal | 2,1 g | 13 g | 1,1 g | 4,9 g |
Pesto (Eldorado) | 100 g | | | | | 450 kcal | 8,1 g | 1 g | 46 g | 0 g |
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g | 90 g | | | | | 252 kcal | 17 g | 0 g | 20 g | 0 g |
Valkosipulimajoneesi, kavli | 150 g | | | | | 1020 kcal | 1,5 g | 4,5 g | 113 g | 0 g |
|
| Koko resepti 6 annosta | 2341 g | | | | | 5297 kcal | 277 g | 54 g | 443 g | 25 g |
Ravintosisältö / annos | 390 g | | | | | 882 kcal | 46 g | 9 g | 74 g | 4,2 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 226 kcal | 12 g | 2,3 g | 19 g | 1,1 g |
Tee ensin metvursti-sipuli-pyreseos.
Pilko sipuli ja metvursti, paista voi-öljyseoksessa tomaattipyreen kanssa, kunnes sipuli on pehmennyt ja voi-öljy värjäytynyt pyreestä punertavaksi.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Ruskista jauheliha ja mausta Ketjap-soijalla maun mukaan.
Jos et ole tätä soijaa käyttänyt, maista ensin.
On voimakas ja makea.
Jauhelihan voit myös maustaa itsellesi mieluisalla tavalla.
Tee pohja.
Sekoita keskenään pohjan ainekset ja kumoa löysä seos välittömästi leivinpaperille.
Levitä lastalla tasaiseksi ohueksi kerrokseksi.
Tätä taikinaa ei tarvitse seisottaa kulhossa.
Kun uuni on kuuma, esipaista pohja, kunnes on väriltään kauniin kullanruskea.
Tämä pohja ei säikähdä, vaikka paistuisi pidempäänikin.
Levitä esipaistuneen pohjan päälle metvursti-sipuli-pyreseos sekä ruskistettu jauheliha.
Lado näiden päälle viipaloidut tomaatit.
Laita jokaisen tomaattisiivun päälle n. 1/3 tl vihreää pestoa.
Paloittele sulatejuusto ja ripottele.
Puserra valkosipulimajoneesia ristiin rastiin kaiken päälle.
Ja ylimmäksi juustoraaste.
Paista 200 asteessa kunnes juusto on sulanut.
Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua.
Hiilareita koko pellillisessä tällä reseptillä n. 65-7
0. Jos haluat pudottaa määrää, vähennä sipulin ja tomaatin sekä peston osuutta.
Olen tarjonnut tätä ei-karppiystävilleni eivätkä he ole sen jälkeen suostuneet tekemään vehnäpohjapizzoja.
Eivätkä myöskään santsaamaan, sillä tämä todella täyttää.
Varioida voit aina haluamallasi tavalla esim.
korvaamalla jauhelihan kinkulla ja mitä kukin nyt keksii.
Suosittelen kuitenkin kokeilemaan tätä reseptiä ihan ensin juuri tällaisenaan.
Hyviä pizzahetkiä!