Pizzojen pizza karppausinfo (c) Cuparia

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 200 g 40 tl13 rl2 dl555 kcal4 g6 g56 g0 g
Kananmuna, pirkka omega 1kpl116 g    153 kcal15 g0,3 g10 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g15 g    8,3 kcal0,9 g0,5 g0,3 g15 g
Juustoraaste, Milbona450 g    1400 kcal117 g0 g104 g0 g
Meetwursti hk kevyt 16% 100g100 g    240 kcal25 g0 g16 g0 g
Sipuli (kuorittu)250 g4,6 kpl  2,8 dl68 kcal3,3 g12 g0,5 g4,3 g
Tomaattipyree, Pirkka75 g    62 kcal2,6 g14 g0,8 g0,8 g
Voi, 1 tl, 5 g15 g    110 kcal0,2 g0,2 g12 g0 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl221 kcal0 g0 g25 g0 g
Paistijauheliha 10%400 g    680 kcal80 g0 g40 g0 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g350 g2,8 kpl   71 kcal2,1 g13 g1,1 g4,9 g
Pesto (Eldorado)100 g    450 kcal8,1 g1 g46 g0 g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g90 g    252 kcal17 g0 g20 g0 g
Valkosipulimajoneesi, kavli150 g    1020 kcal1,5 g4,5 g113 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2341 g    5297 kcal277 g54 g443 g25 g
Ravintosisältö / annos390 g    882 kcal46 g9 g74 g4,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    226 kcal12 g2,3 g19 g1,1 g
Tee ensin metvursti-sipuli-pyreseos.

Pilko sipuli ja metvursti, paista voi-öljyseoksessa tomaattipyreen kanssa, kunnes sipuli on pehmennyt ja voi-öljy värjäytynyt pyreestä punertavaksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Ruskista jauheliha ja mausta Ketjap-soijalla maun mukaan.

Jos et ole tätä soijaa käyttänyt, maista ensin.

On voimakas ja makea.

Jauhelihan voit myös maustaa itsellesi mieluisalla tavalla.

Tee pohja.

Sekoita keskenään pohjan ainekset ja kumoa löysä seos välittömästi leivinpaperille.

Levitä lastalla tasaiseksi ohueksi kerrokseksi.

Tätä taikinaa ei tarvitse seisottaa kulhossa.

Kun uuni on kuuma, esipaista pohja, kunnes on väriltään kauniin kullanruskea.

Tämä pohja ei säikähdä, vaikka paistuisi pidempäänikin.

Levitä esipaistuneen pohjan päälle metvursti-sipuli-pyreseos sekä ruskistettu jauheliha.

Lado näiden päälle viipaloidut tomaatit.

Laita jokaisen tomaattisiivun päälle n. 1/3 tl vihreää pestoa.

Paloittele sulatejuusto ja ripottele.

Puserra valkosipulimajoneesia ristiin rastiin kaiken päälle.

Ja ylimmäksi juustoraaste.

Paista 200 asteessa kunnes juusto on sulanut.

Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua.

Hiilareita koko pellillisessä tällä reseptillä n. 65-7

0. Jos haluat pudottaa määrää, vähennä sipulin ja tomaatin sekä peston osuutta.

Olen tarjonnut tätä ei-karppiystävilleni eivätkä he ole sen jälkeen suostuneet tekemään vehnäpohjapizzoja.

Eivätkä myöskään santsaamaan, sillä tämä todella täyttää.

Varioida voit aina haluamallasi tavalla esim.

korvaamalla jauhelihan kinkulla ja mitä kukin nyt keksii.

Suosittelen kuitenkin kokeilemaan tätä reseptiä ihan ensin juuri tällaisenaan.

Hyviä pizzahetkiä!