Kalapihvi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hauki (Kela 1989), annos 100g500 g    405 kcal92 g0 g3,5 g0 g
Lohifilee 500 g    977 kcal94 g0 g68 g0 g
Voi 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl363 kcal0,6 g0,2 g41 g0 g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)100 g 20 tl6,7 rl1 dl160 kcal2,7 g2,7 g15 g0 g
Tilli, tuore 5 g  1,7 rl 1,5 kcal0,2 g0 g0 g0,1 g
Suola, annos 3g15 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkopippuri 1.5 g 3/4 tl0,2 rl 4,2 kcal0,2 g0,6 g0 g0,4 g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl116 g    152 kcal15 g0,6 g10 g0 g
Sipuli (kuorittu)40 g0,7 kpl  0,4 dl11 kcal0,5 g1,9 g0,1 g0,7 g
Korppujauho 40 g  5,7 rl0,8 dl147 kcal4,2 g30 g0,4 g2,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1368 g    2219 kcal209 g36 g137 g3,3 g
Ravintosisältö / annos171 g    278 kcal26 g4,5 g17 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    162 kcal15 g2,6 g10 g0,2 g
1. Jauha kalat, lisää sekaan muna.

2. Kuullota sipuli voissa ja lisää kerma, suola ja pippuri.

Kiehauta
3. Lisää tilli ja korppujauho.

4. Sekoita massat yhteen monitoimikoneen taikinakoukulla.

Jäähdytä jääkaapissa ja anna tekeytyä hetki.

5. paista väri pintaan kuumalla pannulla ja kypsennä loppuun uunissa. 175cel.

n.15min

Hox! Kala voi olla muutakin kuin haukea/lohta.

Särjet, ahvenet, säynet jne. kelpaavat hyvin.