Mamman marjapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta195 g  20 rl3 dl702 kcal25 g137 g4,1 g6,8 g
Kananmuna kuorineen punnittu 40 g2/3 kpl   50 kcal4,4 g0,1 g3,6 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Kermaviili , rasvaa 10-12%, vähälaktoosinen 200 g 40 tl13 rl2 dl271 kcal5,3 g8 g24 g0 g
Sokeri 43 g14 kpl11 tl3,5 rl1/2 dl173 kcal0 g43 g0 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 150 g 30 tl11 rl1,6 dl796 kcal0,5 g0,8 g90 g0 g
Mustikka300 g    100 kcal1,5 g19 g1,2 g10 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1018 g    2457 kcal37 g297 g123 g17 g
Ravintosisältö / annos85 g    205 kcal3,1 g25 g10 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    241 kcal3,6 g29 g12 g1,6 g
Vaahdota margariini ja sokeri, lisää sitten kananmuna.

Sekoita joukkoon jauhot (voi lisätä puolet grahanvehnäjauhoja), joihin lisätty leivinjauho 1 tl.
Voitele piirakkavuoka halkaisijaltaan 26 cm.

Täyte:
Sekoita yhteen kermaviili, 1 kananmuna, 1/2 dl sokeria, 1 tll vaniljasokeria.

Levitä piirakkapohja voideltuun vuokaan, ripottele päälle mustikat (jos käytät pakastettuja marjoja voit laittaa joukkoon vähän perunajauhoja) ja lopuksi täyte.

Pasita 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.