Jauheliha-kaalipaistos (vhh)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 400 g    886 kcal70 g0 g68 g0 g
Keräkaali, 100g500 g    120 kcal6 g17 g1 g11 g
Chili paprika punainen90 g    36 kcal1,8 g8,1 g0 g0 g
Valkosipuli 16 g4 kpl   17 kcal1,3 g2,6 g0,1 g0,3 g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g28 g    246 kcal0 g0 g28 g0 g
Voi 30 g 6 tl2,1 rl0,3 dl218 kcal0,4 g0,1 g24 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
1064 g    1523 kcal80 g28 g122 g11 g
Ravintosisältö / annos532 g    762 kcal40 g14 g61 g5,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    143 kcal7,5 g2,6 g11 g1 g
400g jauhelihaa
puolikas keräkaali
2 punaista chiliä
4 valkosipulin kynttä
30g voita
öljyä paistamiseen

(Chilin ja valkosipulin määrä makuasioita.)

Paista jauheliha öljyssä ja mausta.

Lisää ruskistuneeseen jauhelihaan silputtu kaali ja chili sekä puserra joukkoon valkosipuli.

Hauduta kannen alla noin 15min ja lisää voi.

Variaatioita:

- Syö turkkilaisen jogurtin kanssa, lievittää myös tulisuutta.

- Voin voi lisätä myös ennen haudutusta ja voin määrällä voi säädellä tulisuutta.