Mustikkarättänä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 30 g  3 rl1/2 dl101 kcal0 g25 g0 g0,4 g
Voi, 1 tl, 5 g200 g    1460 kcal2 g2 g160 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Mustikka metsä- 600 g  50 rl10 dl264 kcal3 g38 g3,6 g20 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1005 g    2523 kcal5,3 g237 g164 g20 g
Ravintosisältö / annos50 g    126 kcal0,3 g12 g8,1 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    251 kcal0,5 g24 g16 g2 g
1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä