Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g180 g    810 kcal14 g122 g29 g6,5 g
Voi (perinteinen meijerivoi)65 g    468 kcal0,1 g0,1 g52 g0 g
Vadelma 170 g  17 rl3,4 dl70 kcal1,7 g7 g1,4 g6,3 g
Maitorahka (Pirkka)250 g 50 tl17 rl2,5 dl165 kcal30 g10 g0,8 g0 g
Vispikerma Flora 20%200 g    440 kcal6 g10 g40 g0 g
Liivatelehti, gelatiini14 g    49 kcal12 g0 g0 g0 g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g15 g    60 kcal0,1 g13 g0,8 g0 g
Mustikka metsä- 195 g  16 rl3,3 dl86 kcal1 g13 g1,2 g6,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1089 g    2148 kcal65 g175 g125 g19 g
Ravintosisältö / annos1089 g    2148 kcal65 g175 g125 g19 g
Ravintosisältö / 100g100 g    197 kcal6 g16 g11 g1,8 g
Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.