Lihapata rehuilla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g250 g4,6 kpl  2,8 dl68 kcal3,3 g12 g0,5 g4,3 g
Herkkusieni 350 g23 kpl  12 dl56 kcal7,4 g1,1 g1,2 g5,3 g
Valkosipuli 14 g3,5 kpl   15 kcal1,1 g2,3 g0,1 g0,3 g
Porkkana 330 g5,1 kpl   108 kcal2 g18 g0,7 g8,4 g
Bataatti, kuorittu 440 g3,4 kpl   356 kcal6,9 g74 g0,2 g13 g
Lihapata, karjalanpaisti, nauta, keskirasvainen sika 1500 g    1786 kcal217 g0 g103 g0 g
Vesi700 g 140 tl47 rl7 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl200 g    170 kcal2,8 g8,8 g14 g0 g
Kastikeliha, raaka (Saarioinen), annos 350g320 g    1024 kcal48 g0 g96 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
4104 g    3582 kcal288 g117 g215 g32 g
Ravintosisältö / annos410 g    358 kcal29 g12 g21 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    87 kcal7 g2,8 g5,2 g0,8 g
Paista kastikelihat rapeiksi pannulla ja nosta ne jäähtymään.

Paloittele paiston aikana kasvikset paloiksi ja lihat paistettuasi paista herkkusienet lihoista irronneessa rasvassa.

Laita paloitellut kasvikset ja paistetut herkkusienet pataan ja murenna käsin rapeaksi paistettu kastikeliha sekaan.

Lisää mausteet makusi mukaan.

Lisää vettä sen verran että ainekset peittyvät.

Ruskista karjalanpaistilihat pannulla ja nosta ne pataan päällimmäiseksi.

Paistetaan n. 200-asteisessa uunissa tunnin ajan, sekoitetaan ja alennetaan lämpötila 150 asteeseen seuraavaksi tunniksi.

Tämän jälkeen lisätään ruokakerma ja sekoitetaan (tarkasta mausteet) ja annetaan hautua kannen alla n. tunnin ajan.

Maustetaan oman maun mukaiseksi esim.

mustapippurilla, suolalla, persiljalla, valkopippurilla, chilillä, paprikajauheella, tms.