Talvikeitto
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kidneypapu, suolaliemessä | 700 g | | | | | 770 kcal | 55 g | 126 g | 3,5 g | 56 g |
Paprika punainen | 100 g | 0,6 kpl | | | | 29 kcal | 0,9 g | 4,5 g | 0,4 g | 1,9 g |
Tomaattipyree, Pirkka | 30 g | | | | | 25 kcal | 1 g | 5,7 g | 0,3 g | 0,3 g |
Tomaattimurska (Euro shopper) | 500 g | | | 33 rl | 5 dl | 150 kcal | 5 g | 20 g | 2 g | 1 g |
Sipuli, paistettu | 50 g | | | | 0,7 dl | 51 kcal | 0,6 g | 2,4 g | 4,1 g | 0,9 g |
Oliiviöljy | 27 g | | 5,4 tl | 1,9 rl | 0,3 dl | 239 kcal | 0 g | 0 g | 27 g | 0 g |
Lihaliemikuutio Maggi | 5 g | | | | | 14 kcal | 0,5 g | 0,4 g | 1,2 g | 0 g |
Papuja tomaattikastikkeessa (Euro-shopper), annos 400g | 700 g | | | | | 560 kcal | 35 g | 98 g | 7 g | 0 g |
Sokeri | 4 g | 1,3 kpl | 1 tl | 1/3 rl | 0,1 dl | 16 kcal | 0 g | 4 g | 0 g | 0 g |
HK american pekoni 170g pakkaus | 340 g | | | | | 1088 kcal | 41 g | 1,7 g | 102 g | 0 g |
|
| Koko resepti 6 annosta | 2456 g | | | | | 2942 kcal | 138 g | 263 g | 148 g | 60 g |
Ravintosisältö / annos | 409 g | | | | | 490 kcal | 23 g | 44 g | 25 g | 10 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 120 kcal | 5,6 g | 11 g | 6 g | 2,4 g |
Tarvikkeet:
2rkl oliiviöljyä
300g porsaankylkeä siivuina
2 tlk (yht.
n. 500g) kokonaisia säilyketomaatteja
2 tlk (n. 700g) valkopapuja suolaliemessä
2 tlk (n. 700g) kidneypapuja suolaliemessä
0,5 l lihalientä
1 punainen paprika
3 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 kuivattua chiliä
3 rkl tomaattipyrettä
tuoretta timjamia
suolaa
sokeria
mustapippuria myllystä
Lisäksi ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia ja tuoretta maalaisleipää
Tee näin:
Pilko porsaan kylki pieniksi kuutioiksi.
Hienonna sipuli, valkosipuli, chili ja paprika.
Paloittele kokonaiset säilyketomaatit muutamaan osaan.
Ruskista porsaankylkeä paloina paistinpannulla oliiviöljyssä.
Kuumenna tilkka oliiviöljyä suurehkossa kattilassa, lisää sipuli, valkosipuli ja chili ja kuullota kunnes ainekset ovat pehmentyneet.
Lisää joukkoon kauniisti ruskistuneet lihat ja tomaattipyre sekä kuutioitu paprika.
Lisää paistinpannulle, jossa ruskistit lihat, tilkka vettä ja kaada se kattilaan.
Näin saadaan talteen kaikki maut.
Lisää tomaatit ja pavut sekä lihaliemi.
Mausta suolalla, mustapippurilla, tuoreella timjamilla sekä teelusikallisella sokeria.
Anna kiehua tunnista puoleentoista tuntia miedolla lämmöllä.
Tarkista että maku on kohdallaan.
Tarjoa rapean maalaisleivän ja ranskankermanokareen kanssa.