Talvikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kidneypapu, suolaliemessä700 g    770 kcal55 g126 g3,5 g56 g
Paprika punainen 100 g0,6 kpl   29 kcal0,9 g4,5 g0,4 g1,9 g
Tomaattipyree, Pirkka30 g    25 kcal1 g5,7 g0,3 g0,3 g
Tomaattimurska (Euro shopper)500 g  33 rl5 dl150 kcal5 g20 g2 g1 g
Sipuli, paistettu 50 g   0,7 dl51 kcal0,6 g2,4 g4,1 g0,9 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Lihaliemikuutio Maggi5 g    14 kcal0,5 g0,4 g1,2 g0 g
Papuja tomaattikastikkeessa (Euro-shopper), annos 400g700 g    560 kcal35 g98 g7 g0 g
Sokeri 4 g1,3 kpl1 tl1/3 rl0,1 dl16 kcal0 g4 g0 g0 g
HK american pekoni 170g pakkaus340 g    1088 kcal41 g1,7 g102 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2456 g    2942 kcal138 g263 g148 g60 g
Ravintosisältö / annos409 g    490 kcal23 g44 g25 g10 g
Ravintosisältö / 100g100 g    120 kcal5,6 g11 g6 g2,4 g
Tarvikkeet:

2rkl oliiviöljyä

300g porsaankylkeä siivuina

2 tlk (yht.

n. 500g) kokonaisia säilyketomaatteja

2 tlk (n. 700g) valkopapuja suolaliemessä

2 tlk (n. 700g) kidneypapuja suolaliemessä

0,5 l lihalientä

1 punainen paprika

3 sipulia

3 valkosipulin kynttä

2 kuivattua chiliä

3 rkl tomaattipyrettä

tuoretta timjamia

suolaa

sokeria

mustapippuria myllystä

Lisäksi ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia ja tuoretta maalaisleipää

Tee näin:

Pilko porsaan kylki pieniksi kuutioiksi.

Hienonna sipuli, valkosipuli, chili ja paprika.

Paloittele kokonaiset säilyketomaatit muutamaan osaan.

Ruskista porsaankylkeä paloina paistinpannulla oliiviöljyssä.

Kuumenna tilkka oliiviöljyä suurehkossa kattilassa, lisää sipuli, valkosipuli ja chili ja kuullota kunnes ainekset ovat pehmentyneet.

Lisää joukkoon kauniisti ruskistuneet lihat ja tomaattipyre sekä kuutioitu paprika.

Lisää paistinpannulle, jossa ruskistit lihat, tilkka vettä ja kaada se kattilaan.

Näin saadaan talteen kaikki maut.

Lisää tomaatit ja pavut sekä lihaliemi.

Mausta suolalla, mustapippurilla, tuoreella timjamilla sekä teelusikallisella sokeria.

Anna kiehua tunnista puoleentoista tuntia miedolla lämmöllä.

Tarkista että maku on kohdallaan.

Tarjoa rapean maalaisleivän ja ranskankermanokareen kanssa.