Jauheliha-bataattivuoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha700 g    1162 kcal133 g0 g70 g0 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka38 g    330 kcal0 g0 g38 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Lehtiselleri, varsiselleri (1 varsi suunnilleen)25 g    2,8 kcal0,3 g0,3 g0,1 g0,3 g
Lihaliemikuutio Maggi11 g    31 kcal1 g0,8 g2,5 g0 g
Punaviini, 12%125 g    105 kcal0,4 g0,3 g0 g0 g
Bataatti, kuorittu 300 g2,3 kpl   243 kcal4,7 g51 g0,2 g9 g
Kesäkurpitsa300 g0,9 kpl   51 kcal1,2 g7,5 g1,8 g2,1 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g300 g2,4 kpl   61 kcal1,8 g11 g0,9 g4,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1899 g    2012 kcal144 g76 g113 g17 g
Ravintosisältö / annos475 g    503 kcal36 g19 g28 g4,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    106 kcal7,6 g4 g6 g0,9 g
Ruskista jauheliha.

Kuullota öljytilkassa porkkana, varsiselleri, sipuli, valkosipuli
ja anna niiden hautua hetken.

Yhdistä ainekset ja lisää joukkoon veteen (1,25 dl) sulatettu lihaliemikuutio, pilkotut tomaatit, 1 rkl rosmariinia, 2,5 rkl persikkaa ja kaada seos vuokaan.

Keitä kypsiksi ja valuta bataatit ja kesäkurpitsa sekä muusaa ne yhteen . levitä bataatti/kesäkurspitsaseos jauheliha/vihannesseoksen päälle ja kypsennä uunissa n. 30 min 180 asteessa.

Namnam! Tarjoile vihersalaatin kanssa.