Hernekeitto ala hyasintti0
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Herne kuivattu | 1500 g | | | | 18 dl | 4534 kcal | 269 g | 728 g | 15 g | 161 g |
Sipuli | 400 g | 7,3 kpl | | | 4,4 dl | 121 kcal | 5 g | 19 g | 0,8 g | 6,8 g |
Vesi | 6000 g | | 1200 tl | 400 rl | 60 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Mustapippuri | 7 g | | 3,5 tl | 1 rl | | 20 kcal | 0,8 g | 2,7 g | 0,2 g | 1,9 g |
Sinappi | 30 g | | 6 tl | 1,9 rl | 0,3 dl | 39 kcal | 1,3 g | 4,2 g | 1,8 g | 0,5 g |
Lihakastike, ruskea kastike, sianlapa, ei rasvaa | 1300 g | | | | | 1573 kcal | 132 g | 29 g | 103 g | 3 g |
|
| Koko resepti 30 annosta | 9237 g | | | | | 6287 kcal | 408 g | 783 g | 121 g | 173 g |
Ravintosisältö / annos | 308 g | | | | | 210 kcal | 14 g | 26 g | 4 g | 5,8 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 68 kcal | 4,4 g | 8,5 g | 1,3 g | 1,9 g |
Paista liha ensin uunissa 150C 3 tuntia (lapapaisti ja kylki n. 3,2kg).
Poista lihan jäähdyttyä ylimääräiset rasvat.
Laita herneet seisomaan veteen edellisiltana.
Irroita luut lihasta ja laita ne kiehumaan tilkkaseen vettä niin, että luut miltein peittyvät.
Kiehuta n. tunti, poista luut liemestä.
Lisää herneseos ja sipuli, pippuri, suola (määrä riippuu siitä, onko liha jo valmiiksi suolattu).
keitä noin tunti.
Lisää lihat keitä n. tunti.
Lisää sinappi, keitä noin 5 minuuttia.
Voit jättää keiton hautumaan kannen alle, maku vain parantuu ja vatsa sietää sitä huomattavasti paremmin.
Keitosta saat miltein rasvattoman, mikäli poistat lihojen rasvat tosi tarkasti.
Rasvat saa parhaiten poistettua liemestä, kun otat lihan ensin pois ja sitten jäähdytät liemen.
Kaikki rasva tulee pinnalle nesteen jäähdyttyä.