Hernekeitto ala hyasintti0

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Herne kuivattu 1500 g   18 dl4534 kcal269 g728 g15 g161 g
Sipuli 400 g7,3 kpl  4,4 dl121 kcal5 g19 g0,8 g6,8 g
Vesi6000 g 1200 tl400 rl60 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 7 g 3,5 tl1 rl 20 kcal0,8 g2,7 g0,2 g1,9 g
Sinappi 30 g 6 tl1,9 rl0,3 dl39 kcal1,3 g4,2 g1,8 g0,5 g
Lihakastike, ruskea kastike, sianlapa, ei rasvaa 1300 g    1573 kcal132 g29 g103 g3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
30 annosta
9237 g    6287 kcal408 g783 g121 g173 g
Ravintosisältö / annos308 g    210 kcal14 g26 g4 g5,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    68 kcal4,4 g8,5 g1,3 g1,9 g
Paista liha ensin uunissa 150C 3 tuntia (lapapaisti ja kylki n. 3,2kg).

Poista lihan jäähdyttyä ylimääräiset rasvat.

Laita herneet seisomaan veteen edellisiltana.

Irroita luut lihasta ja laita ne kiehumaan tilkkaseen vettä niin, että luut miltein peittyvät.

Kiehuta n. tunti, poista luut liemestä.

Lisää herneseos ja sipuli, pippuri, suola (määrä riippuu siitä, onko liha jo valmiiksi suolattu).

keitä noin tunti.

Lisää lihat keitä n. tunti.

Lisää sinappi, keitä noin 5 minuuttia.

Voit jättää keiton hautumaan kannen alle, maku vain parantuu ja vatsa sietää sitä huomattavasti paremmin.

Keitosta saat miltein rasvattoman, mikäli poistat lihojen rasvat tosi tarkasti.

Rasvat saa parhaiten poistettua liemestä, kun otat lihan ensin pois ja sitten jäähdytät liemen.

Kaikki rasva tulee pinnalle nesteen jäähdyttyä.