Kikhernemuhennos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle400 g    520 kcal26 g80 g12 g20 g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 120 g1 kpl   32 kcal0,5 g1,7 g0,9 g2,2 g
Oliiviöljy 15 g 3 tl1,1 rl0,2 dl133 kcal0 g0 g15 g0 g
Valkosipuli 14 g3,5 kpl   15 kcal1,1 g2,3 g0,1 g0,3 g
Chili paprika punainen45 g    18 kcal0,9 g4,1 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
594 g    718 kcal29 g88 g28 g23 g
Ravintosisältö / annos149 g    180 kcal7,1 g22 g7 g5,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    121 kcal4,8 g15 g4,7 g3,8 g
Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.