Lihamureke (Yhteishyvän ohjeella tehty)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha800 g    1328 kcal152 g0 g80 g0 g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 200 g 40 tl13 rl2 dl128 kcal6,4 g10 g7 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Korppujauho 25 g  3,6 rl1/2 dl92 kcal2,6 g19 g0,3 g1,3 g
Sipuli (kuorittu)70 g1,3 kpl  0,8 dl19 kcal0,9 g3,4 g0,1 g1,2 g
Pekoni atria170 g    595 kcal26 g0 g51 g0 g
Porkkana 195 g3 kpl   64 kcal1,2 g11 g0,4 g5 g
Hunaja 15 g 2,1 tl3/4 rl0,1 dl50 kcal0,1 g12 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1530 g    2354 kcal196 g55 g144 g7,5 g
Ravintosisältö / annos255 g    392 kcal33 g9 g24 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    154 kcal13 g3,6 g9 g0,5 g
Sekoita kermaviiliin kananmuna ja korppujauhot.

Kuori ja hienonna sipuli.

Lisää korppujauhoseokseen sipuli, mausteet (mustapippuri, suola, yrttimauste), kuutioitu pekoni ja jauheliha.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Muotoile seoksesta mureke uunivuokaan.

Kuori ja viipaloi punasipulit.

Sekoita niihin hunaja ja nosta sipulit uunivuokaan murekkeen kanssa.

Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia.

Tarjoa mureke keitettyjen perunoiden kanssa.

HUOM! Itse käytin punasipulin sijaan porkkanaa!