Pataleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 520 g  52 rl8 dl1784 kcal53 g364 g6,2 g18 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva, annos 11g5 g    18 kcal2,3 g2 g0,3 g0 g
Kauralese 60 g  6,7 rl1 dl216 kcal11 g27 g4,6 g11 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
990 g    2018 kcal66 g393 g11 g29 g
Ravintosisältö / annos83 g    169 kcal5,5 g33 g0,9 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    204 kcal6,7 g40 g1,1 g2,9 g
Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä