Punacurrykana
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kariniemen kananpojan rintafilee | 550 g | | | | | 539 kcal | 121 g | 0 g | 5,5 g | 0 g |
Kookosmaito, light, kevyt, Santa Maria, 1 prk | 800 g | | | | | 400 kcal | 4 g | 8 g | 48 g | 0 g |
Currytahna punainen | 45 g | | | | | 117 kcal | 0,9 g | 4,1 g | 11 g | 0 g |
Kalakastike 1 rkl, annos 16g | 30 g | | | | | 11 kcal | 1,7 g | 1,3 g | 0 g | 0 g |
Sokeri | 24 g | 8 kpl | 6 tl | 2 rl | 0,3 dl | 97 kcal | 0 g | 24 g | 0 g | 0 g |
Bambunverso viipaleet (Wok´n roll), annos 225g | 250 g | | | | | 48 kcal | 2,5 g | 5 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 6 annosta | 1699 g | | | | | 1212 kcal | 130 g | 42 g | 64 g | 0 g |
Ravintosisältö / annos | 283 g | | | | | 202 kcal | 22 g | 7,1 g | 11 g | 0 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 71 kcal | 7,7 g | 2,5 g | 3,8 g | 0 g |
N. 500g kanan rintafilettä palasina
2 rkl punaista currytahnaa
250 g bambun versoja
5 kaffirlimetinlehteä
2 rkl kalakastiketta
2 rkl sokeria
Maun mukaan chiliä lisää sekaan
Koristeluun:
2 punaista chiliä palasteltuna tosi pieneksi
Tuoreita mintun ja basilikan lehtiä
Tarjoillaan riisin kanssa
Pilko kanan rintafile mukavan kokoisiksi palasiksi.
Valmistele myös bambun versot ohuiksi suikaleiksi.
Kaada osa (1/3) kookosmaidosta isoon kasariin ja kiehauta.
Lisää punacurrytahna sekaan ja hauduta muutama minuutti.
Heitä joukkoon kanan rintafileet ja kypsennä kanat.
Samalla voit lisätä myös kalakastikkeen ja sokerin sekä bambunversot.
Mikäli liian tulista, miedonna makua hunajalla, mikäli kaipaa potkua lisää niin laita lisää currytahnaa tai pilko sekaan punaista chiliä.
Kannattaa huomioida, että riisi vie jonkun verran potkua pois...
Annoksen päälle sitten basilikaa, minttua ja punaista chiliä.