Salsaseiti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Emmental-mozzarella juustoraaste (Pirkka), annos 150g100 g    350 kcal28 g2 g26 g0 g
Pirkka salsadippi medium180 g    104 kcal1,6 g23 g0,5 g2,7 g
Ruokakerma, vähälaktoosinen 10% (Pirkka), annos 200g200 g    240 kcal5,6 g10 g20 g0,8 g
Paprikasekoitus 300 g (Pirkka)300 g    75 kcal2,7 g13 g1,2 g0 g
Pirkka Sipulikuutiot 200g/pussi200 g    52 kcal2,4 g10 g0,4 g0 g
Oliiviöljy 12 g 2,4 tl0,9 rl0,1 dl106 kcal0 g0 g12 g0 g
Alaskanseiti fileepaloja (Findus), annos 100g400 g    300 kcal68 g0 g3,2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1392 g    1228 kcal108 g58 g63 g3,5 g
Ravintosisältö / annos348 g    307 kcal27 g15 g16 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    88 kcal7,8 g4,2 g4,5 g0,3 g
1. Ota seiti sulamaan 1-2 tuntia ennen valmistusta tai sulata hieman mikrossa
2. Kuumenna öljy pannussa ja wokkaa sipulia ja paprikasekoitusta kunnes vesi haihtuu
3. Kaada uunivuokaan puolet kasviksista, nosta kohmeinen seiti päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Sekoita salsa ja kerma keskenään ja kaada seos vuokaan,
5. Levitä loput kasvikset päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.

6. Paista 200 C uunissa 25-30 min.

Lähde: Pirkka-lehti, 3, 2011.