Lesesämpylät terveellisempi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g100 g    290 kcal10 g57 g2,3 g20 g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit35 g    140 kcal14 g5,6 g7 g5,3 g
Maito, Kevyt250 g 50 tl17 rl2,5 dl115 kcal8 g12 g3,8 g0 g
Pellavansiemenet, Pellavainen30 g    138 kcal5,9 g0,3 g13 g9 g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g10 g    59 kcal2,6 g0,9 g5,5 g1,2 g
Ruokaöljy keskiarvo 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl221 kcal0 g0 g25 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai120 g  12 rl1,9 dl420 kcal14 g85 g2,5 g3,6 g
Vehnälese 12 g  4 rl0,6 dl27 kcal1,6 g1,8 g0,5 g4,5 g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g3 g    3,7 kcal0,2 g0,5 g0,1 g2,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
610 g    1433 kcal60 g164 g59 g48 g
Ravintosisältö / annos61 g    143 kcal6 g16 g5,9 g4,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    235 kcal10 g27 g10 g7,8 g
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa