Paneer

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Täysmaito, punainen (Valio), annos 100g2000 g    1280 kcal64 g96 g70 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton50 g    11 kcal0,2 g0,8 g0 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2050 g    1291 kcal64 g97 g70 g0,1 g
Ravintosisältö / annos513 g    323 kcal16 g24 g18 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    63 kcal3,1 g4,7 g3,4 g0 g
Intialainen kotijuusto eli paneer

2 l täysmaitoa
0,5dl sitruunamehua

Lämmitä maito kattilassa kiehuvaksi.

Lisää sitruunamehu ja sekoita voimakkaasti kunnes maidon hera alkaa saostua kokkareiksi.

Ota kattila pois levyltä ja jäähdytä pari minuuttia sekoitellen kunnes lisää maitoheraa jähmettyy.

Siivilöi saostunut hera ja sido harsoon tiiviisti.

Anna valua 1,5h ja aseta muodostunut juustopaakku sen jälkeen painon alle litistymään.

Leikkaa kuutioiksi tai viipaleiksi ja käytä ruuanlaitossa. 2 l maitoa tekee 280g paneeria.