Paneer
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Täysmaito, punainen (Valio), annos 100g | 2000 g | | | | | 1280 kcal | 64 g | 96 g | 70 g | 0 g |
Sitruunamehu, laimentamaton | 50 g | | | | | 11 kcal | 0,2 g | 0,8 g | 0 g | 0,1 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 2050 g | | | | | 1291 kcal | 64 g | 97 g | 70 g | 0,1 g |
Ravintosisältö / annos | 513 g | | | | | 323 kcal | 16 g | 24 g | 18 g | 0 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 63 kcal | 3,1 g | 4,7 g | 3,4 g | 0 g |
Intialainen kotijuusto eli paneer
2 l täysmaitoa
0,5dl sitruunamehua
Lämmitä maito kattilassa kiehuvaksi.
Lisää sitruunamehu ja sekoita voimakkaasti kunnes maidon hera alkaa saostua kokkareiksi.
Ota kattila pois levyltä ja jäähdytä pari minuuttia sekoitellen kunnes lisää maitoheraa jähmettyy.
Siivilöi saostunut hera ja sido harsoon tiiviisti.
Anna valua 1,5h ja aseta muodostunut juustopaakku sen jälkeen painon alle litistymään.
Leikkaa kuutioiksi tai viipaleiksi ja käytä ruuanlaitossa. 2 l maitoa tekee 280g paneeria.