Proteiinipatukka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hunaja 50 g 7,1 tl2,5 rl0,4 dl165 kcal0,3 g40 g0 g0 g
Amona maapähkinälevite193 g    1229 kcal54 g21 g102 g0 g
Elovena kaurahiutaleet (Raisio), annos 40g35 g    123 kcal4,9 g19 g2,8 g3,9 g
Vesi49 g 10 tl3,3 rl0,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Proteiini, Whey Protein+ (Leader)70 g    262 kcal57 g6,3 g0,7 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
397 g    1779 kcal117 g87 g106 g3,9 g
Ravintosisältö / annos66 g    296 kcal19 g14 g18 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    448 kcal29 g22 g27 g1 g
Bigfellan kotitekoiset proteiinipatukat

Helppo resepti, jolla saa todella hyvänmakuisia proteiinipatukoita.

Sopivat massakaudelle erinoimaisesti.

Mutta varoituksen sana: kun syöt yhden, haluat syödä koko satsin.

2,5 dl maapähkinävoita (oikeaa, ei mitään sokerimössöä)
8 ruokalusikallista hunajaa
Reilu 3 dl heraproteiinia
2,5 dl kaurahiutaleita

Lisää maapähkinävoi ja hunaja kulhoon, kuumenna mikrossa hetki, jotta voi ja hunaja pehmenevät.

Lisää loput ainekset ja sekoita.

Jos tuntuu siltä, etteivät ainekset sekoitu ja seos murenee, lisää 1-2 ruokalusikallista vettä.

Parhaiten sekoitus onnistuu käsin.

Kun massa on täysin sekaisin, aseta se leivinpaperin päälle ja leivo massasta pitkulainen laatta.

Pistä satsi noin tunniksi jääkaappiin kovettumaan, jonka jälkeen voit leikata laatan noin 10-12 yhtäsuureen patukkaan.

Patukat säilyvät jääkaapissa muutamia päiviä, voit myös pakastaa niitä.

Kannattaa kokeilla.

Maku on parempi kuin useimmissa kaupallisissa tuotteissa.

Ihan tosi.

Olen syönyt näitä useamman satsin.

Krediitti reseptistä menee nimimerkille "Bigfella" (ei tältä foorumilta).

Ohjeet on suomentanut Omskakas pakkotoistosta.