Caponata (kasvisruoka)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Munakoiso 300 g3/4 kpl  10 dl67 kcal1,5 g9 g0,6 g7,5 g
Kapris etikkaliemessä, Figaro35 g    11 kcal0,7 g1,5 g0,2 g1,1 g
Punasipuli, kuorittu, 100g100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g500 g4 kpl   102 kcal3 g19 g1,5 g7 g
Oregano, kuivattu 1.5 g 1,5 tl3/4 rl 4,6 kcal0,2 g0,3 g0,2 g0,6 g
Persilja 20 g  10 rl 5,5 kcal0,3 g0,2 g0 g1,6 g
Sokeri 7 g2,3 kpl1,8 tl0,6 rl0,1 dl28 kcal0 g7 g0 g0 g
Oliiviöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 3 g 1,5 tl0,4 rl 8,4 kcal0,3 g1,1 g0,1 g0,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
992 g    352 kcal8,1 g45 g13 g21 g
Ravintosisältö / annos331 g    118 kcal2,7 g15 g4,3 g6,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    36 kcal0,8 g4,5 g1,3 g2,1 g
Munakoisoa 300g-400g
Pisaratomaatteja 500g
Kapris, 35g (ohjeessa 1 dl vihreitä oliiveja, korvasin kapriksilla)
Punasipuli
Valkosipulin kynsiä 2 kpl
Oregano, kuivattu 1 rkl
Persilja, kuivattu 2-3 rkl
Sokeri, reilu teelusikallinen
Valkoinen balsamico 1 rkl
Suolaa reilu hyppysellinen
Reilusti mustapippuria

Kannattaa itkettää munakoiso; lävikköön, reilusti suolaa ja antaa seistä puolisen tuntia, sitten huhtelu ja kuivaus.

Paistellaan munakoisoa hyvällä lämmöllä ehkä 3-5 min, sitten sipulit, paistellaan vähän aikaa, sitten loput.

Haudutetaan noin 15 min.

Yleensä tämän tyyppiset sörsselit eivät ole minun makuuni, mutta tästä tykkäsin tosi paljon.