Parsakaaligratiini

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 400 g8 kpl  7,3 dl140 kcal19 g7,8 g1,2 g10 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 700 g 140 tl47 rl7 dl319 kcal21 g34 g11 g0 g
Voi 20 g 4 tl1,4 rl0,2 dl145 kcal0,2 g0,1 g16 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 20 g  2 rl0,3 dl69 kcal2 g14 g0,2 g0,7 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 50 g6,3 kpl   187 kcal11 g0 g16 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1245 g    938 kcal60 g56 g50 g11 g
Ravintosisältö / annos311 g    234 kcal15 g14 g12 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    75 kcal4,8 g4,5 g4 g0,9 g
Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.