Eofiksen kaalipata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali505 g    107 kcal6,1 g17 g1 g11 g
Porkkana, keskikokoinen 65g145 g2,2 kpl   41 kcal0,9 g8,6 g0,3 g3,6 g
Sipuli (käsittelemätön)145 g    39 kcal1,9 g7 g0,3 g2,5 g
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g400 g    680 kcal80 g0 g40 g0 g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen20 g    80 kcal1,4 g0,4 g8 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1415 g    947 kcal90 g33 g50 g17 g
Ravintosisältö / annos354 g    237 kcal23 g8,3 g12 g4,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    67 kcal6,4 g2,3 g3,5 g1,2 g
Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info