Toll House cookies

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Voi 220 g 44 tl16 rl2,3 dl1596 kcal2,6 g0,9 g179 g0 g
Sokeri 180 g60 kpl45 tl15 rl2,1 dl731 kcal0 g180 g0 g0 g
Fariinisokeri180 g    731 kcal0 g180 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 351 g  35 rl5,4 dl1204 kcal36 g246 g4,2 g12 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Valkoinen hasselpähkinämaitosuklaa (Pirkka), annos 200g150 g    750 kcal10 g80 g47 g0 g
Fazer tumma suklaa (100g)200 g    1020 kcal12 g92 g68 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
60 annosta
1451 g    6267 kcal81 g778 g315 g12 g
Ravintosisältö / annos24 g    104 kcal1,3 g13 g5,2 g0,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    432 kcal5,6 g54 g22 g0,8 g
Lisäksi ohjeeseen kuuluu ruokasoodaa 1 tl

1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
220 g huoneenlämmössä pehmennyttä voita
1,8 dl hienosokeria
1,8 dl fariinisokeria
2,4 dl rouheasti pilkottuja pähkinöitä (meillä saksan-, mutta laita mistä pidät)
4,8 dl yhtä rouheita suklaanpaloja tai muita sattumia, esim.

suklaakarkkeja
1 tl vaniljauutetta
5,4 dl vehnäjauhoja
2 isoa kananmunaa

1) Laita uuni kuumenemaan 190 C:hen.

2) Yhdistä kulhossa jauhot, sooda ja suola.

3) Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljauute yhteen.

Vatkaa, kunnes koostumus on kermaisan pehmeä.

4) Lisää munat voi-sokeriseokseen yksi kerrallaan.

Vatkaa molempien jälkeen hyvin.

5) Lisää jauho-sooda-suola -seos vähitellen muna-voi-sokeriseokseen ja vatkaa tasaiseksi.

6) Lisää sattumat eli perusversiossa pähkinä- ja suklaapalat.

7) Lusikoi leivinpaperille pieniä, noin ruokalusikallisen vetoisia kekoja.

Keot saavat olla epämääräisiä nokareita.

Ne kyllä uunissa tasoittuvat.

8) Paista 9-11 minuuttia tai kunnes cookiesit ovat kullanruskeita.

Meillä tuo yhdeksän minuutin alaraja tuotti tavallisessa sähköuunissa aika hyvän paistotuloksen.

9) Jäähdytä ja nauti! Suoraan uunista suklaapalat ovat sisältä sulia, joten nämä ovat siitä erikoisia leivonnaisia, että maku on jäähtyneenä parempi.