Fetakasvisgratiini (Karppi)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Euroshopper parsakaalisekoitus, pakaste500 g    125 kcal13 g15 g2,5 g12 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Apetina välimerellinen juusto (Arla), annos 200g100 g    245 kcal14 g2,5 g20 g0 g
Philadelphia Light, valkosipuli & yrtit (Kraft), annos 5g50 g    78 kcal4,1 g2,3 g5,8 g0,3 g
Arkijuusto, Valio [330kcal]70 g8,8 kpl   231 kcal19 g0 g17 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
920 g    1359 kcal54 g26 g115 g12 g
Ravintosisältö / annos153 g    226 kcal8,9 g4,3 g19 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    148 kcal5,8 g2,8 g13 g1,3 g
Resepti on muunnos Karpin keittokirjan Broilerigratiinista.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Kaada parsakaalisekoitus* voideltuun vuokaan.

Kuutioi/murustele feta kulhoon ja lisää sinne tuorejuusto ja kerma.

Lisää mausteita oman maun mukaan (esim.

suolaa, pippurisekoitusta, paprikajauhetta).

Sekoita ja kaada vuokaan.

Paista noin puolisen tuntia.

Ripottele raastettu juusto vuoan pinnalle ja paista vielä noin 15 min.

Tämä on hyvää sellaisenaan tai sitten lisukeena lihan kanssa.

*Tämän reseptin voi tehdä myös tuoreesta parsakaalista ja kukkakaalista, jolloin hiilareita tulee vähemmän.

Gratiiniin voi lisätä esimerkiksi broilerisuikaleita tms. jolloin siitä tulee vielä ruokaisampaa.