Annen pullataikina

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, Kevyt500 g 100 tl33 rl5 dl230 kcal16 g24 g7,5 g0 g
Hiiva, 50g50 g    31 kcal6,6 g0,6 g0,2 g0 g
Sokeri 140 g47 kpl35 tl12 rl1,7 dl568 kcal0 g140 g0 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10 g    31 kcal1,1 g6 g0,7 g2,8 g
Kananmuna 50g(kpl)50 g    63 kcal5,5 g0,2 g4,5 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 1100 g  110 rl17 dl3774 kcal112 g770 g13 g39 g
Voi 150 g 30 tl11 rl1,6 dl1088 kcal1,8 g0,6 g122 g0 g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g100 g    320 kcal17 g46 g7,5 g18 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
30 annosta
2105 g    6105 kcal160 g987 g156 g59 g
Ravintosisältö / annos70 g    203 kcal5,3 g33 g5,2 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    290 kcal7,6 g47 g7,4 g2,8 g
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min