UNKK4 karppi jauhelihakiusaus kesäkurpitsalla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Kesäkurpitsa zucchini 500 g1,4 kpl   90 kcal2,8 g13 g2 g3,5 g
Juusto Emmental punaleima (Valio), annos 10g100 g    390 kcal29 g0 g30 g0 g
Tomaatti 200 g1,6 kpl   46 kcal1,1 g6,9 g0,6 g2,8 g
Keittiö creme fraiche (Arla ingman), annos 10g200 g    1600 kcal5,6 g8 g36 g0 g
Sipuli 100 g1,8 kpl  1,1 dl30 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1500 g    2820 kcal116 g32 g109 g8 g
Ravintosisältö / annos1500 g    2820 kcal116 g32 g109 g8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    188 kcal7,7 g2,1 g7,3 g0,5 g
Neljä annosta

öljyä
1 ison iso kesäkurpitsa tai 2 pienempää
suolaa
sipulia
valkosipulia
lihaliemikuutio, pippuria
jauhelihaa 400 g
1 prk ranskankermaa
3-4 tomaattia
juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi tikuiksi, vähän kuin perunasuikaleiksi.

Ripottele suolaa päälle ja itketä hetki niin että vähän nestettä valuu pois.

Voitele uunivuoka öljyllä ja kippaa tikut siihen ja lykkää uuniin jauhelihan paistamisen ajaksi 200 asteeseen.

Kuullota ensin sipulia öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista.

Mausta mielesi mukaan, itse laitan lihaliemikuution murusina, mustapippuria myllystä, paprikajauhetta, caynnepippuria ja reilusti valkosipulia :)
Sekoita joukkoon ranskankermapurkki.

Ota vuoka uunista ja sekoita kesäkurpitsatikut ja jauhelihamössö ja jatka paistamista.

Noin 10 min päästä lisää päälle viipaloitu tomaatti ja juustoraaste ja paista kunnes juusto on nätin väristä.