Peltileipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva, 50g75 g    46 kcal10 g0,8 g0,3 g0 g
Rypsiöljy 90 g 18 tl6,4 rl1 dl796 kcal0 g0 g90 g0 g
Ruokasuola jodioitu 20 g 2,9 tl1 rl0,2 dl0,5 kcal0,1 g0 g0 g0 g
Sokeri12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl120 g  20 rl3 dl408 kcal17 g67 g8 g13 g
Auringonkukansiemen 100 g  6,7 rl1 dl594 kcal23 g13 g50 g6 g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)1500 g    5250 kcal180 g1035 g29 g75 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
30 annosta
2917 g    7143 kcal230 g1128 g176 g94 g
Ravintosisältö / annos97 g    238 kcal7,6 g37 g5,9 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    245 kcal7,9 g39 g6 g3,2 g
Ota iso kulho tai vati.

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva.

Lisää sitten öljy, suola, sokeri, hiutaleet ja auringonkukansiemenet.

Lisää suurin osa jauhoista ja kun jauhot ovat sekaisin, vaivaa käsin tai vatkaimen taikinakoukuilla noin 5 min. Alusta taikinaan vielä loput jauhot niin että siitä tulee kimmoisaa ja se irtoaa kulhon renunoista.

Kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa 45 min. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattulle syvälle uunipellille.

Jos uuni ja peltisi on pieni, jätä pieni osa pois ja pyörittele niistä erikseen muutama sämpylä toiselle pellille.

Nykyaikaisiin isohkoihin uuninpelleihin menee koko litran taikina! Taputtele leipä pellille jauhotetuin käsin, voitele leivän pinta kevyesti vedelle ja ripottele päälle kaurahiutaleita.

Leikkaa pitsaleikkurilla leipä ruudukoksi (n.30-35 palaa).

Leikkaa pohjaan saakka, jotta ruudukko säilyy kohottamisen aikana.

Kohota peitettynä vielä 30-45 min. Paista peltileipä kypsäksi 200 asteessa uunin keskitasolla ( tämä vie 30-45 min uunista riippuen).

Jäähdytä ritilällä ja leikkaa neliöiksi valmiita uria pitkin!