Mustikkamuffinsit murupäällisellä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 228 g  23 rl3,5 dl781 kcal23 g159 g2,7 g8 g
Sokeri 128 g43 kpl32 tl11 rl1,5 dl518 kcal0 g127 g0 g0 g
Leivinjauhe 7.5 g 1,5 tl1/2 rl 13 kcal0,4 g2,8 g0 g0 g
Rypsiöljy 45 g 9 tl3,2 rl1/2 dl398 kcal0 g0 g45 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Mustikka metsä- 150 g  13 rl2,5 dl66 kcal0,8 g10 g0,9 g5 g
Vehnäjauho puolikarkea 49 g  4,9 rl3/4 dl167 kcal5 g34 g0,6 g1,7 g
Sokeri 64 g21 kpl16 tl5,3 rl3/4 dl259 kcal0 g64 g0 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2 g    7,3 kcal0,1 g1,6 g0,1 g0 g
Voi suolaton 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl203 kcal0,3 g0,1 g23 g0 g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 150 g 30 tl10 rl1,5 dl51 kcal4,6 g7,4 g0,2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
905 g    2541 kcal41 g406 g78 g15 g
Ravintosisältö / annos57 g    160 kcal2,6 g26 g4,9 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    281 kcal4,6 g45 g8,6 g1,6 g
Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda.

Sekoita toisessa astiassa keskenään öljy, jugutti ja kananmuna.

Lisää märät aineet kuiviin ja sekoita vain sen verran, että kaikki on sekaisin, älä enempää.

Kääntele joukkoon jauhossa pyöräytetyt pakastemustikat.

Jaa taikina 8 tukevaan muffinsivuokaan.

Sekoita jauho, sokeri ja kaneli.

Lisää joukkoon 2 rkl pehmeää voita pieninä palasina ja nypi muruiksi.

Lisää muru muffinsien päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes muffinsit ovat kohonneet, ruskettuneet hieman päältä ja kypsiä myös sisältä.

Älä paista liian kuiviksi.