Mustikka-juustokakku
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Digestive täysjyvävehnäkeksi | 100 g | | | | | 450 kcal | 6,5 g | 60 g | 21 g | 3,1 g |
Voi | 50 g | | 10 tl | 3,6 rl | 0,5 dl | 363 kcal | 0,6 g | 0,2 g | 41 g | 0 g |
Philadelphia tuorejuusto 200g | 400 g | | | | | 1020 kcal | 24 g | 13 g | 96 g | 0 g |
Kananmuna 50g(kpl) | 100 g | | | | | 126 kcal | 11 g | 0,3 g | 9 g | 0 g |
Sokeri | 125 g | 42 kpl | 31 tl | 10 rl | 1,5 dl | 507 kcal | 0 g | 125 g | 0 g | 0 g |
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g | 2 g | | | | | 8 kcal | 0 g | 2 g | 0 g | 0 g |
Smetana | 300 g | | | | | 1170 kcal | 6,3 g | 6,6 g | 126 g | 0 g |
Creme fraiche milbona Lidl | 150 g | | | | | 455 kcal | 3,8 g | 3,6 g | 45 g | 0 g |
Sokeri | 30 g | 10 kpl | 7,5 tl | 2,5 rl | 0,4 dl | 122 kcal | 0 g | 30 g | 0 g | 0 g |
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g | 8 g | | | | | 32 kcal | 0 g | 7,9 g | 0 g | 0 g |
Hyytelösokeri Dan Sukker | 100 g | | | | | 390 kcal | 0 g | 97 g | 0 g | 0 g |
Mustikka | 250 g | | | | | 83 kcal | 1,3 g | 16 g | 1 g | 8,3 g |
|
| Koko resepti 10 annosta | 1615 g | | | | | 4726 kcal | 53 g | 361 g | 338 g | 11 g |
Ravintosisältö / annos | 162 g | | | | | 474 kcal | 5,3 g | 36 g | 34 g | 1,1 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 293 kcal | 3,3 g | 22 g | 21 g | 0,7 g |
Murenna keksit.
Laita voi kasariin ja sulata miedolla lämmöllä.
Anna jäähtyä ja sekoita keksinmurujen joukkoon.
Kaada seos irtopohjavuokaan (halkaisija 20cm) ja painele tasaisesti pohjalle.
Valmista ensimmäinen kerros (Philadelphia-juusto, munat, 125g sokeria, 2g vaniljasokeria).
Vatkaa kaikki keskenään kulhossa ja kaada täyte pohjan päällem tasoita.
Paista uuninpellillä 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Ota uunista ja anna kiinteytyä 20 minuutta.
Valmista toinen kerros (smetana, ransakankerma, 30g sokeria, 8g vaniljasokeria).
Sekoita kulhossa ja kaada tasaisesti ensimmäisen kerroksen päälle.
Paista uunissa n. 10 minuuttia.
Ota uunista ja anna jähtyä.
Laita vuoka jääkaappiin vähintään 6 tunniksei, mieluiten yön yli.
Valmista kuorrute.
Laita kasariin hiukan vettä ja hyytelösokeri.
Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut ja liemi kirkastunut.
Lisää lämpöä, kaada marjat joukkoon, petiä kasari kannella ja keitä, kunnes marjat ovat pehmeitä.
Nosta kasari liedeltä, anna jäähtyä ja lisää halutessasi sokeria.
Irroita kakun reunat vuuaasta hyvissä ajoin ennen tarjoilua esim lastan avulla.
Ota kakku pois vuuasta ja lusikoi kuorrute sen päälle.
Laita kakku jääkaappiin tunniksi ennen tarjoilua.