Mustikka-juustokakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi100 g    450 kcal6,5 g60 g21 g3,1 g
Voi 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl363 kcal0,6 g0,2 g41 g0 g
Philadelphia tuorejuusto 200g400 g    1020 kcal24 g13 g96 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)100 g    126 kcal11 g0,3 g9 g0 g
Sokeri 125 g42 kpl31 tl10 rl1,5 dl507 kcal0 g125 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2 g    8 kcal0 g2 g0 g0 g
Smetana300 g    1170 kcal6,3 g6,6 g126 g0 g
Creme fraiche milbona Lidl150 g    455 kcal3,8 g3,6 g45 g0 g
Sokeri 30 g10 kpl7,5 tl2,5 rl0,4 dl122 kcal0 g30 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Hyytelösokeri Dan Sukker100 g    390 kcal0 g97 g0 g0 g
Mustikka250 g    83 kcal1,3 g16 g1 g8,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1615 g    4726 kcal53 g361 g338 g11 g
Ravintosisältö / annos162 g    474 kcal5,3 g36 g34 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    293 kcal3,3 g22 g21 g0,7 g
Murenna keksit.

Laita voi kasariin ja sulata miedolla lämmöllä.

Anna jäähtyä ja sekoita keksinmurujen joukkoon.

Kaada seos irtopohjavuokaan (halkaisija 20cm) ja painele tasaisesti pohjalle.

Valmista ensimmäinen kerros (Philadelphia-juusto, munat, 125g sokeria, 2g vaniljasokeria).

Vatkaa kaikki keskenään kulhossa ja kaada täyte pohjan päällem tasoita.

Paista uuninpellillä 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ota uunista ja anna kiinteytyä 20 minuutta.

Valmista toinen kerros (smetana, ransakankerma, 30g sokeria, 8g vaniljasokeria).

Sekoita kulhossa ja kaada tasaisesti ensimmäisen kerroksen päälle.

Paista uunissa n. 10 minuuttia.

Ota uunista ja anna jähtyä.

Laita vuoka jääkaappiin vähintään 6 tunniksei, mieluiten yön yli.

Valmista kuorrute.

Laita kasariin hiukan vettä ja hyytelösokeri.

Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut ja liemi kirkastunut.

Lisää lämpöä, kaada marjat joukkoon, petiä kasari kannella ja keitä, kunnes marjat ovat pehmeitä.

Nosta kasari liedeltä, anna jäähtyä ja lisää halutessasi sokeria.

Irroita kakun reunat vuuaasta hyvissä ajoin ennen tarjoilua esim lastan avulla.

Ota kakku pois vuuasta ja lusikoi kuorrute sen päälle.

Laita kakku jääkaappiin tunniksi ennen tarjoilua.