Raparperipiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 150 g    817 kcal1,3 g0,8 g92 g0 g
Sokeri 128 g43 kpl32 tl11 rl1,5 dl518 kcal0 g127 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Raparperi pakastettu350 g    109 kcal2,4 g19 g0,4 g4,9 g
Fariinisokeri50 g    203 kcal0 g50 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Sokeri 43 g14 kpl11 tl3,5 rl1/2 dl173 kcal0 g43 g0 g0 g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl50 g    43 kcal0,7 g2,2 g3,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1248 g    2885 kcal52 g389 g120 g12 g
Ravintosisältö / annos156 g    361 kcal6,5 g49 g15 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    231 kcal4,2 g31 g10 g0,9 g
1.Vaahdota rasva ja sokeri.

Lisää muna ja vesi sekä keskenään sekoitetut jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.

Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada päälle raparperipalat ja sokeri.

Kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa kymmenisen minuuttia.

2.Sekoita munat, sokeri, vaniljasokeri ja kerma.

Kaada seos vuokaan ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja piirakka saanut kauniin värin