Purjo-peruna-linssi -keitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 400 g6,7 kpl   305 kcal7,5 g62 g0,8 g4 g
Linssi-punainen (raaka)240 g    730 kcal60 g120 g2,4 g22 g
Vesi, vesijohtovesi 1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Purjosipuli 200 g1 kpl   46 kcal3,6 g4,8 g0,4 g4,2 g
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g40 g    66 kcal7 g8,5 g0,5 g0,3 g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 4 g  0,2 rl 0 kcal0 g0 g0 g0 g
Voi 6 g 1,2 tl0,4 rl0,1 dl44 kcal0,1 g0 g4,9 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
2390 g    1190 kcal78 g195 g9 g30 g
Ravintosisältö / annos478 g    238 kcal16 g39 g1,8 g6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    50 kcal3,3 g8,2 g0,4 g1,3 g
Sulata rasva kattilassa.

Ruskista viipaloitu purjo.

Lisää vesi, kasvisliemi ja kuutioidut perunat.

Keitä perunat melkein kypsiksi.

Lisää huuhdellut linssit ja keitä vielä 10 min.