Valkosipulikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Valkosipuli 100 g25 kpl   108 kcal7,9 g16 g0,6 g2,1 g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g27 g    239 kcal0 g0 g27 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 40 g  4 rl0,6 dl137 kcal4,1 g28 g0,5 g1,4 g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g100 g    280 kcal19 g0 g22 g0 g
Timjami 3 g 3 tl1,5 rl 8,5 kcal0,3 g0,8 g0,2 g1,1 g
Persilja 60 g  30 rl 16 kcal0,8 g0,7 g0,1 g4,8 g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g800 g    960 kcal20 g48 g72 g12 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1330 g    1803 kcal55 g103 g123 g25 g
Ravintosisältö / annos333 g    451 kcal14 g26 g31 g6,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    136 kcal4,1 g7,8 g9 g1,9 g
Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr