Itämainen kala-katkarapukeitto (Pirkka)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g11 g    31 kcal1,7 g0,4 g2,5 g0 g
Jasmiiniriisi, pirkka100 g    350 kcal7 g80 g0,8 g0 g
Kirjolohisuikale, apetit, marinoitu (100g)300 g    621 kcal45 g6,3 g46 g0 g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g5 g    1,5 kcal0 g0,6 g0 g0,2 g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)10 g    7 kcal0,1 g0,9 g0,4 g0 g
Katkarapu,Euroshopper (pakaste)180 g    144 kcal30 g0 g1,8 g0 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g180 g1,4 kpl   37 kcal1,1 g6,8 g0,5 g2,5 g
Tilli mauste5 g    0,9 kcal0,1 g0,1 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1794 g    1192 kcal85 g95 g52 g2,7 g
Ravintosisältö / annos449 g    298 kcal21 g24 g13 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    66 kcal4,7 g5,3 g2,9 g0,2 g
Kiehauta vesi ja liemikuutio.

Lisää riisi.

Keitä kannen alla 10-12 minuuttia.

Lisää kirjolohisuikaleet ja keitä pari minuuttia, kunnes lohi on kypsää.

Mausta limetinmehulla ja inkivääritahnalla.

Lisää katkaravut ja kuutioidut tomaatit.

Kuumenna kiehuvaksi ja siirrä kattila pois levyltä.

Lisää tarvittaessa suolaa.

Hienonna pinnalle runsaasti tuoretta tilliä.