Jauheliha-herkkari-bolognese

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Naudan takuumurea paisti (Atria), annos 100g500 g    550 kcal105 g0 g13 g0 g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g70 g    52 kcal3,2 g9 g0,1 g0 g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g10 g    16 kcal0,9 g3,1 g0 g0,1 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Rypsiöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Herkkusieni 200 g13 kpl  6,7 dl32 kcal4,2 g0,6 g0,7 g3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1362 g    767 kcal115 g18 g24 g4,4 g
Ravintosisältö / annos341 g    192 kcal29 g4,4 g6 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    56 kcal8,4 g1,3 g1,8 g0,3 g
Silppua sipuli ja valkosipuli ja hauduta öljyssä.

Siirrä sivuun.

Jauha liha (tai käytä valmista jauhelihaa) ja paista kahdessa erässä öljytilkassa.

Lisää neljään osaan halkaistut herkkusienet ja sipulit, häränlihafondi ja vesi kiehuvana.

Lisää myös tomaattipyree ja keittele puolisen tuntia, tai kunnes vesimäärä on vähentynyt mieleiseksi kastikkeeksi.

Mausta maun mukaan: minä laitoin paprikajauhetta, chiliä, juustokuminaa ja korianteria.