Kaalilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, Pirkka naudan vähärasvainen500 g    720 kcal100 g0 g35 g0 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Kaali, valkokaali1200 g    253 kcal14 g41 g2,4 g25 g
puuroriisi (keittämätön) (Risella), annos 85g170 g    595 kcal10 g129 g2,9 g3,4 g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 350 g 70 tl23 rl3,5 dl135 kcal12 g10 g5,3 g0 g
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi 60 g 8,6 tl3 rl0,4 dl181 kcal0,1 g45 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 100 g1,8 kpl   143 kcal13 g0,3 g10 g0 g
Ruokakerma, Pirkka 10%200 g    240 kcal5,8 g9 g20 g0 g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 95 g    674 kcal0,4 g0 g76 g0 g
Korppujauho 50 g  7,1 rl1 dl183 kcal5,2 g38 g0,5 g2,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
3125 g    3178 kcal163 g281 g153 g35 g
Ravintosisältö / annos313 g    318 kcal16 g28 g15 g3,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    102 kcal5,2 g9 g4,9 g1,1 g
Paista jauheliha ja mausta (mustapippuri, grillausmauste, yrttis
uola)

Silppua kaali sekä sipulit hienoksi.

Kuullota rasvassa silppua 5-10 min. Lisää riisit sekaan sekä mausteet (meirami, suola, siirappi sekä valkopippuri).

Lisää voideltuun vuokaan lihat sekä kaali-seos.

Sekoita tasaiseksi.

Tee munamaito ja heitä sekaan.

Pinnalle korppujauhoja.

Laita uuniin 175 astetta ja anna muhia 1,5-2 tuntia.

Lisää ruokakerma joukkoon n. tunnin jälkeen ja takaisin uuniin.