Kaalipiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g100 g    730 kcal1 g1 g80 g0 g
Oltermanni, perinteinen100 g13 kpl   360 kcal25 g0 g29 g0 g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g450 g    2700 kcal95 g30 g243 g0 g
Rahka, valio100 g    65 kcal10 g4,2 g0,3 g0 g
Keräkaali, 100g1000 g    240 kcal12 g34 g2 g21 g
Sipuli 200 g3,6 kpl  2,2 dl61 kcal2,5 g10 g0,4 g3,4 g
Hunaja 40 g 5,7 tl2 rl0,3 dl132 kcal0,2 g32 g0 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Psyllium husk (Lindroos), annos 4g5 g    0,5 kcal0,1 g0 g0 g4,3 g
Kananmuna, keitetty 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Joulukinkku, rasva poistettu350 g    602 kcal104 g0 g19 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
2587 g    5227 kcal278 g116 g396 g29 g
Ravintosisältö / annos259 g    523 kcal28 g12 g40 g2,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    202 kcal11 g4,5 g15 g1,1 g
Valmista taikina voista, juustoraasteesta, rahkasta ja mantelijauhoista.

Hauduta kaalisuikaleet ja sipulit kattilassa pehmeiksi noin tunti.

Lisää kinkku, hunaja, mausteet, keitetyt kananmunat ja raa´at kananmunat.

Levitä täyte pohjan päälle uunipellille, paista 175 C noin 45 minuuttia.

Mukautettu ohje eestiläisestä kaalipiirakan ohjeesta.