JUUSTOPIIRAAT/TASKUT

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai455 g  46 rl7 dl1593 kcal55 g323 g10 g14 g
Rainbow oliiviöljy 1rkl=n.15g30 g    270 kcal0 g0 g30 g0 g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g5 g    1 kcal0 g0,3 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 250 g 50 tl17 rl2,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokasuola jodioitu 6.5 g 0,9 tl1/3 rl0,1 dl0,2 kcal0 g0 g0 g0 g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%255 g    587 kcal74 g6,4 g31 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
26 annosta
1002 g    2450 kcal129 g330 g70 g14 g
Ravintosisältö / annos39 g    95 kcal5 g13 g2,7 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    245 kcal13 g33 g7 g1,4 g
Kaada jauohot kulhoon ja tee keskelle syvennys, johon kaadat öljyn, etikan ja suolan.

Sekoita.

Lisää vesi vähitellen ja alusta taikinasta kiinteä kulhon laidoista irtoava pallo.

Jaa taikina kahtia ja kauli kummastakin ohut levy, n. 3mm. Ota levystä torttumuotilla ympyröitä, levitä juustoraastetta toiselle puolelle ja sulje puolikuuksi.

Täytteeksi sopivat myös esim.

pinaatti ja yrtit.

Friteeraa piirakat kuumassa öljyssä.

Taikina ei sovi uunissa paistamiseen.

Tarjoile lämpöisinä.

Puolivalmiit piiraat voi myös pakastaa.