Makkaragratiini

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lenkki, kevyt sininen HK400 g    680 kcal40 g40 g40 g0,4 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 400 g 80 tl27 rl4 dl182 kcal12 g19 g6 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 30 g  3 rl0,5 dl103 kcal3,1 g21 g0,4 g1,1 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Sipuli (kuorittu)40 g0,7 kpl  0,4 dl11 kcal0,5 g1,9 g0,1 g0,7 g
Arkijuusto, Valio [330kcal]50 g6,3 kpl   165 kcal14 g0 g12 g0 g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 100 g   1,7 dl103 kcal3,5 g18 g1,1 g2,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1035 g    1379 kcal73 g100 g75 g5,1 g
Ravintosisältö / annos259 g    345 kcal18 g25 g19 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    133 kcal7 g10 g7,2 g0,5 g
Kuori ja viipaloi makkara.

Laita voideltuun uunivuokaan.

Tee valkokastike.

Kuumenna 1rkl öljyä ja kuullota ensin sipulia.

Ripottele päälle vehnäjauhot ja kääntele.

Lisää maito vähän kerrallaan ja anna kiehua miedosti sekoitellen, kunnes on sakeaa.

Lisää suolaa ja haluamiasi mausteita.

Lisää he-ma-pa valkokastikkeeseen ja kaada se sitten makkaraviipaleille.

Ripota pinnalle juustoraaste.

Paista n. 200 asteessa n. 30 min. tai kunnes on päältä kauniin ruskea.