Rinkutinkun kaalilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali900 g    190 kcal11 g31 g1,8 g19 g
Vesi600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha500 g    830 kcal95 g0 g50 g0 g
Ohrasuurimo 125 g  10 rl1,5 dl403 kcal10 g79 g2,5 g10 g
Lihaliemikuutio Maggi11 g    31 kcal1 g0,8 g2,5 g0 g
Chili mausteseos, Old El Paso1 g    2,8 kcal0,1 g0,5 g0,1 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g250 g3,9 kpl   70 kcal1,5 g15 g0,5 g6,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2387 g    1526 kcal119 g126 g57 g35 g
Ravintosisältö / annos398 g    255 kcal20 g21 g10 g5,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    64 kcal5 g5,3 g2,4 g1,5 g
Jauheliha paistetaan suikaloidun kaalen kanssa ja nämä kaadetaan pataan.

Ohrasuurimot, vesi, mausteet ja silputtu porkkana perään ja kiehutetaan liedellä n. 20 min. Sitten pata uuniin 175 astetta, n. tunti.

Chili mausteena olen käyttänyt Santa Marian Chili Explosion maustetta ja se tuo mielestäni mukavasti 'soundia' ruokaan mustapippurin sijaan.