Kuningatar-rahkakakku (Kinuskikissa)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Domino mansikka (Lu), annos 13.5g350 g    1715 kcal17 g231 g81 g8,8 g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl710 kcal0,8 g0,4 g80 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl300 g    1020 kcal6 g9 g105 g0 g
Hyytelösokeri multi (Dansukker), annos 1g150 g    600 kcal0,2 g149 g0 g0 g
Maustettu rahka, kuningatar (Valio), annos 200g200 g    320 kcal14 g34 g14 g0 g
Mustikka metsä- 200 g  17 rl3,3 dl88 kcal1 g13 g1,2 g6,6 g
Pakaste vadelmat (Rainbow), annos 200g50 g    20 kcal0,7 g2,7 g0,2 g0 g
Hyytelösokeri multi (Dansukker), annos 1g100 g    400 kcal0,1 g99 g0 g0 g
Vesi100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1550 g    4873 kcal40 g537 g281 g15 g
Ravintosisältö / annos155 g    487 kcal4 g54 g28 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    314 kcal2,6 g35 g18 g1 g
Pohja:
350 g dominokeksejä mansikkatäytteellä
100 g margariinia

Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 ½ dl Multi-hyytelösokeria
2 prk (á 200 g) kuningatar-rahkaa (Valio)

Pinnalle:
200 g mustikoita
50 g vadelmia
1 dl Multi-hyytelösokeria
1 dl vettä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale.

Murskaa dominot täytteineen tehosekoittimessa tai kaulimella.

Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon dominomurska.

Painele muruseos vuoan pohjalle ja n. 5 cm matkalta reunoille.

Vatkaa 2 dl kuohukermaa vaahdoksi.

Mittaa hyytelösokeri ja loput (1 dl) kuohukermasta kattilaan.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia.

Sekoita kermahyytelö rahkan joukkoon.

Yhdistä rahkaseos ja kermavaahto keskenään.

Kaada täyte vuokaan.

Anna kakun seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Kaada marjat kakun päälle.

Mittaa hyytelösokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

Lusikoi kiille marjojen päälle.