Moussaka (munakoiso ja naudanpaistijauheliha)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, Kevyt (Valio) 200ml350 g    161 kcal11 g17 g5,3 g0 g
Pirkka Tomaattimurska 500g250 g    75 kcal2,5 g15 g0,5 g0 g
Munakoiso175 g0,4 kpl  5,8 dl35 kcal0,4 g5,4 g2,3 g4,4 g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl28 g  2,8 rl0,4 dl104 kcal3,4 g21 g0,6 g1 g
Valkosipuli, tuore, silputtu10 g2,5 kpl   10 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Sipulikuutiot Apetit70 g    18 kcal0,8 g3,4 g0,1 g0 g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)200 g    332 kcal38 g0 g20 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1083 g    735 kcal57 g63 g29 g5,6 g
Ravintosisältö / annos1083 g    735 kcal57 g63 g29 g5,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    68 kcal5,3 g5,8 g2,7 g0,5 g
400 g naudanpaistijauhelihaa
3 kpl valkosipulinkynsiä (tai yksi yksikyntinen)
suolaa
pippuria
500 g tomaattimurskaa, Pirkka
140 g sipulikuutiota, Apetit (tai 1-2 sipulia)
7 dl kevytmaitoa
5 rkl vehnäjauhoja, Anni Helena
1 munakoiso (n. 350 g)

Paista jauheliha, lisää sipuli, valkosipuli ja mausteet ja lopuksi tomaattimurska.

Anna hautua hetki.

Kuumenna osa maidosta (6 dl) hämmentäen kiehuvaksi, sekoita loppuun kylmään maitoon (1 dl) vehnäjauhot tasaisesti ja lisää kuumenettuun osaan, edelleen hämmentäen.

Sekoita, kunnes kastike on suurustunut.

Laita lihakastike, maitokastike ja n. 1 cm:n paksuiset munakoisoviipaleet kerroksittain vuokaan (liha-maito-munakoiso -> jätä maitokastike päällimmäiseksi).

Kypsennä paistosta 200 asteisessa uunissa n. 40 min.