Jamie oliverin pizza

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Vehnäjauho, durum 330 g 83 tl30 rl4,7 dl1171 kcal43 g208 g8,2 g42 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g8 g0,2 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tonnikalapalat vedessä, Pirkka300 g    330 kcal75 g0 g3 g0 g
Kinkkusuikale Pirkka250 g    258 kcal45 g4,5 g6,3 g0 g
Tomaattipyree, Pirkka140 g    115 kcal4,8 g27 g1,4 g1,4 g
Juustoraaste emmental punaleima150 g    585 kcal44 g0 g45 g0 g
Raejuusto, Milbona, Lidl800 g 200 tl80 rl9 dl720 kcal128 g20 g16 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
2185 g    3896 kcal359 g408 g82 g50 g
Ravintosisältö / annos137 g    244 kcal23 g26 g5,2 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    178 kcal16 g19 g3,8 g2,3 g
Pohja;
3dl puolikarkea vehnäjauho
4,5dl durumjauho
reilu 1tl suolaa
3dl kädenlämpöistä vettä
3tl sokeria
8g kuivahiivaa

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen sokeri ja kuivahiiva. 2. Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sen jälkeen nesteeseen. 3. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. 4. Jätä taikina levähtämään n. 15minuutiksi, ja valmistele sillä aikaa täytteet.

Kauli taikinasta kaksi pellin kokoista pohjaa.

Täytä pizza haluamallasi tavalla.

(tässä ohjeessa/kalorimäärässä käytetty molempiin pellillisiin yhteensä 2prk tomaattipyrettä, 150g punaleimaemmentalia, 800g raejuustoa, 2prk tonnikalaa sekä 1pss kinkkusuikaleita) Pohjalle tomaattipyre, seuraavaksi juustot ja sitten muut täytteet.

Paista uunin yläosassa 250asteessa n. 10min.

Pizzasta tulee parempi jos sen paistaa öljytyn folion päällä ritilällä.

Pizza jaetaan 8osaan/pellillinen, yksi annos painaa n. 137g.