Marenkitorttu puolukasta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 120 g3,4 kpl   51 kcal12 g0,5 g0,1 g0 g
Sokeri 200 g67 kpl50 tl17 rl2,4 dl812 kcal0 g200 g0 g0 g
Flora Vanilla 12%250 g    475 kcal11 g40 g30 g0 g
Puolukka 200 g  17 rl3,3 dl78 kcal0,9 g14 g1 g5,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
770 g    1415 kcal24 g254 g31 g5,2 g
Ravintosisältö / annos96 g    176 kcal3 g32 g3,9 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    184 kcal3,1 g33 g4 g0,7 g
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.