Kukkakaalicyrry munalla
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Sipuli (kuorittu) | 100 g | 1,8 kpl | | | 1,1 dl | 27 kcal | 1,3 g | 4,8 g | 0,2 g | 1,7 g |
Valkosipuli | 20 g | 5 kpl | | | | 22 kcal | 1,6 g | 3,3 g | 0,1 g | 0,4 g |
Peruna, keskikokoinen 60g | 150 g | 2,1 kpl | | | | 90 kcal | 2,3 g | 20 g | 0,2 g | 1,4 g |
Kukkakaali | 500 g | 0,8 kpl | | | 13 dl | 120 kcal | 9 g | 11 g | 1,5 g | 12 g |
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl | 30 g | | | | | 270 kcal | 0 g | 0 g | 30 g | 0 g |
Kookosmaito (pirkka) (annos 400g) | 400 g | | | | | 720 kcal | 8 g | 20 g | 68 g | 0 g |
Vesi | 100 g | | 20 tl | 6,7 rl | 1 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Paprika punainen | 100 g | 0,6 kpl | | | | 29 kcal | 0,9 g | 4,5 g | 0,4 g | 1,9 g |
Kananmuna kuoreton | 110 g | 2 kpl | | | | 157 kcal | 14 g | 0,3 g | 11 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 1510 g | | | | | 1435 kcal | 37 g | 63 g | 112 g | 17 g |
Ravintosisältö / annos | 378 g | | | | | 359 kcal | 9 g | 16 g | 28 g | 4,2 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 95 kcal | 2,5 g | 4,2 g | 7,4 g | 1,1 g |
Kukkakaalicurry
Raaka-aineet (4 annosta)
1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 perunaa tai 1 bataatti
n. 1/2 kg kukkakaalia
2 rkl öljyä
1 rkl curryjauhetta
1 tl paprikajauhetta
( ripaus chiliä )
1 tlk (160ml ) kookosmaitoa
1 dl vettä
suolaa
1 pieni punainen paprika
2-4 keitettyä munaa
Ohjeet
Silppua sipuli ja valkosipuli.
Leikkaa kuoritut perunat n. 1 cm:n kuutioiksi.
Paloittele kukkakaali reiluksi kukinnoiksi.
Ruskista sipuleita öljyssä 5 min. Lisää perunat ja jatka kypsennystä toiset 5 min. Ripottele kasviksille curry, paprikajauhe ja chili.
Kääntele hetkisen ja lisää kukkakaalikukinnot.
Paista muutama minuutti.
Kaada sekaan kookosmaito ja vähän vettä.
Hauduta miedolla lämmöllä 5 min. Tarkista nesteen määrä ja sekoita kunnolla.
Leikkaa paprika suikaleiksi ja sekoita joukkoon.
Kypsennä muutama minuutti.
Tarkista maku.
Leikkaa kuoritut munat lohkoiksi.
Asettele curryn pinnalle ja nosta tarjolle.