Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Ruisleipä, Vaasan tosi rukiinen, 175 g | 350 g | | | | | 735 kcal | 32 g | 140 g | 4,9 g | 32 g |
Kylmäsavukirjolohi (Apetit) | 300 g | | | | | 540 kcal | 57 g | 0,3 g | 33 g | 0 g |
Paprika, punainen | 250 g | | | | | 64 kcal | 2,3 g | 12 g | 1 g | 5 g |
Tuorejuusto, pirkka kevyt maustamaton | 200 g | | | | | 360 kcal | 9 g | 11 g | 30 g | 8 g |
Turkkilainen jogurtti (Pirkka), annos 100g | 100 g | | | | | 120 kcal | 3,2 g | 4,1 g | 10 g | 0 g |
Sitruunanamehu, puristettu, tuore | 15 g | | | | | 3,8 kcal | 0 g | 1,3 g | 0 g | 0 g |
Tilli, tuore | 25 g | | | 8,3 rl | | 7,5 kcal | 0,9 g | 0,2 g | 0,2 g | 0,5 g |
Konjakkisinappi kotitilan | 72 g | | | | | 194 kcal | 4,6 g | 33 g | 6,3 g | 3,7 g |
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug | 200 g | | 40 tl | 13 rl | 2 dl | 91 kcal | 6 g | 10 g | 3 g | 0 g |
Jogurtti turkkilainen 10% (Lindahl) 1000g | 100 g | | | | | 129 kcal | 4,2 g | 5,1 g | 10 g | 0 g |
Kylmäsavukirjolohi (Apetit) | 150 g | | | | | 270 kcal | 29 g | 0,2 g | 17 g | 0 g |
Jääsalaatti (Härkälä), annos 10g | 300 g | | | | | 33 kcal | 3,3 g | 3 g | 0,6 g | 3 g |
Kirsikkatomaatti, 50g | 500 g | 4 kpl | | | | 100 kcal | 3 g | 19 g | 1,5 g | 0 g |
Suippopaprika, makea, Pirkka | 100 g | | | | | 25 kcal | 0,9 g | 4,6 g | 0,4 g | 1,9 g |
|
| Koko resepti 12 annosta | 2662 g | | | | | 2673 kcal | 154 g | 243 g | 117 g | 54 g |
Ravintosisältö / annos | 222 g | | | | | 223 kcal | 13 g | 20 g | 10 g | 4,5 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 100 kcal | 5,8 g | 9 g | 4,4 g | 2 g |
Siirry sivulle! Ainekset 12 annosta
2 pkt (à 175 g) halkaistua ruisleipää (Vaasan tosi rukiinen)
Lohitäyte
2 pkt (à 150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 (250 g) paprika
1 rs (200 g) Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunan mehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 dl tilliä hienonnettuna
mustapippuria
4 - 5 rkl Pirkka konjakkisinappia
Kostutus
2 dl maitoa
Kuorrutus
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
Koristelu
1 pkt (150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 ps jääsalaattia
n. 10 Pirkka kirsikkatomaattia
1 (100 g) suippopaprika
tilliä
Vaihe 1
Hienonna täytteen kirjolohet ja kuutioi paprika.
Sekoita keskenään kirjolohi, paprika, tuorejuusto, jogurtti, sitruunan mehu ja - kuoriraaste, tilli sekä mustapippuri.
Vaihe 2
Peitä tarjoiluvati noin 8 cm leveillä leivinpaperisuikaleilla, joiden päälle kokoat voileipäkakun.
Vaihe 3
Nosta vadille halkaistu ruisleipä halkaisupinta ylöspäin.
Kostuta maidolla ja levitä päälle noin 1 rkl sinappia ja 1/3 täytteestä.
Nosta päälle toinen halkaistu ruisleipä.
Kostuta, mausta sinapilla ja peitä lohitäytteellä.
Täytä kolmas kerros samoin.
Kostuta kanneksi tuleva leipä molemmilta puolilta ja nosta se kakun päälle halkaisupinta ylöspäin.
Vaihe 4
Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla.
Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim.
litran mehutölkki.
Anna kakun kostua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vaihe 5
Kuorrutusta varten sekoita keskenään tuorejuusto ja jogurtti.
Sivele kakun pinta ja reunat kuorrutuksella.
Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.
Vaihe 6
Puolita kalaviipaleet, viipaloi paprika ja lohko tomaatit.
Koristele kakun punta kalaviipaleilla, paprikalla ja kirsikkatomaateilla.
Peitä kakun reunat jääsalaatilla.
Viimeistele tillillä.