Lohi-ruisleipäkranssi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ruisleipä, Vaasan tosi rukiinen, 175 g350 g    735 kcal32 g140 g4,9 g32 g
Kylmäsavukirjolohi (Apetit)300 g    540 kcal57 g0,3 g33 g0 g
Paprika, punainen250 g    64 kcal2,3 g12 g1 g5 g
Tuorejuusto, pirkka kevyt maustamaton200 g    360 kcal9 g11 g30 g8 g
Turkkilainen jogurtti (Pirkka), annos 100g100 g    120 kcal3,2 g4,1 g10 g0 g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore15 g    3,8 kcal0 g1,3 g0 g0 g
Tilli, tuore 25 g  8,3 rl 7,5 kcal0,9 g0,2 g0,2 g0,5 g
Konjakkisinappi kotitilan72 g    194 kcal4,6 g33 g6,3 g3,7 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 200 g 40 tl13 rl2 dl91 kcal6 g10 g3 g0 g
Jogurtti turkkilainen 10% (Lindahl) 1000g100 g    129 kcal4,2 g5,1 g10 g0 g
Kylmäsavukirjolohi (Apetit)150 g    270 kcal29 g0,2 g17 g0 g
Jääsalaatti (Härkälä), annos 10g300 g    33 kcal3,3 g3 g0,6 g3 g
Kirsikkatomaatti, 50g500 g4 kpl   100 kcal3 g19 g1,5 g0 g
Suippopaprika, makea, Pirkka100 g    25 kcal0,9 g4,6 g0,4 g1,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
2662 g    2673 kcal154 g243 g117 g54 g
Ravintosisältö / annos222 g    223 kcal13 g20 g10 g4,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    100 kcal5,8 g9 g4,4 g2 g
Siirry sivulle!

Ainekset 12 annosta
2 pkt (à 175 g) halkaistua ruisleipää (Vaasan tosi rukiinen)
Lohitäyte
2 pkt (à 150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 (250 g) paprika
1 rs (200 g) Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunan mehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 dl tilliä hienonnettuna
mustapippuria
4 - 5 rkl Pirkka konjakkisinappia
Kostutus
2 dl maitoa
Kuorrutus
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
Koristelu
1 pkt (150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 ps jääsalaattia
n. 10 Pirkka kirsikkatomaattia
1 (100 g) suippopaprika
tilliä
Vaihe 1
Hienonna täytteen kirjolohet ja kuutioi paprika.

Sekoita keskenään kirjolohi, paprika, tuorejuusto, jogurtti, sitruunan mehu ja - kuoriraaste, tilli sekä mustapippuri.

Vaihe 2
Peitä tarjoiluvati noin 8 cm leveillä leivinpaperisuikaleilla, joiden päälle kokoat voileipäkakun.

Vaihe 3
Nosta vadille halkaistu ruisleipä halkaisupinta ylöspäin.

Kostuta maidolla ja levitä päälle noin 1 rkl sinappia ja 1/3 täytteestä.

Nosta päälle toinen halkaistu ruisleipä.

Kostuta, mausta sinapilla ja peitä lohitäytteellä.

Täytä kolmas kerros samoin.

Kostuta kanneksi tuleva leipä molemmilta puolilta ja nosta se kakun päälle halkaisupinta ylöspäin.

Vaihe 4
Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla.

Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim.

litran mehutölkki.

Anna kakun kostua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaihe 5
Kuorrutusta varten sekoita keskenään tuorejuusto ja jogurtti.

Sivele kakun pinta ja reunat kuorrutuksella.

Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.

Vaihe 6
Puolita kalaviipaleet, viipaloi paprika ja lohko tomaatit.

Koristele kakun punta kalaviipaleilla, paprikalla ja kirsikkatomaateilla.

Peitä kakun reunat jääsalaatilla.

Viimeistele tillillä.