Äidin nakkilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lanttusose apetit pakaste 500g pussi1000 g    230 kcal7 g46 g2 g0 g
Perunasosejauhe (Pirkka), annos 40g40 g    143 kcal2,6 g31 g1,7 g2,5 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen300 g 60 tl20 rl3 dl99 kcal10 g15 g0 g0 g
Nakki, keskiarvo 240 g8 kpl   560 kcal27 g2,8 g49 g0 g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)50 g 10 tl2,8 rl0,4 dl40 kcal0,8 g10 g0 g0 g
Sinappi, mieto, meira 125g30 g 6 tl1,9 rl0,3 dl50 kcal1,2 g6,6 g2,1 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1725 g    1271 kcal50 g113 g70 g3,4 g
Ravintosisältö / annos431 g    317 kcal12 g28 g18 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    74 kcal2,9 g6,6 g4,1 g0,2 g
1. Valmista muusi johon tarvitset 3 dl maitoa.

2. Sekoita lanttusose ja valmis muusi keskenään.

3. Lorauta uunin kestävään vuokaan öljyä, levitä puolet peruna-juuresmuusista pohjalle, sen päälle silputtu sipuli, sormenpään kokoisiksi pilkotut nakit, ketsuppia ja sinappia (oman maun mukaan, tietysti :) !) sekä mustapippuria myllystä.

4. Levitä sen jälkeen toinen kerros perunajuuresmuusia ja höylää viimeiseksi päälle juustosiivuja.

5. Kaada reunoille ½ dl maitoa, laita 175-asteiseen uuniin ja paista 45 minuuttia.