Hirvenlihabolognese 2

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g500 g    100 kcal20 g20 g0,5 g0 g
Hirvenliha, 100g400 g    448 kcal84 g0 g12 g0 g
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g15 g    50 kcal1,8 g10 g0,4 g1,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1085 g    661 kcal110 g40 g13 g4,2 g
Ravintosisältö / annos1085 g    661 kcal110 g40 g13 g4,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    61 kcal10 g3,7 g1,2 g0,4 g
400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.