Pasta al Fume, Pasta pekonin, tomaatin ja kerman kera

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty600 g    840 kcal31 g168 g4,1 g20 g
Pekoni, paistamaton [annos 170g]170 g    574 kcal20 g0 g63 g0 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g200 g1,6 kpl   41 kcal1,2 g7,6 g0,6 g2,8 g
Valkosipuli 4 g1 kpl   4,3 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Voi, 1 tl, 5 g10 g    73 kcal0,1 g0,1 g8 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl25 g    85 kcal0,5 g0,8 g8,8 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1009 g    1617 kcal54 g177 g84 g23 g
Ravintosisältö / annos252 g    404 kcal13 g44 g21 g5,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    160 kcal5,3 g18 g8,4 g2,3 g
Pilko pekoni ja paista pekonia pienessä määrässä voita miedolla lämpötilalla.

Tarkoituksena ei ole ruskistaa, vaan kypsentää hennosti.

Lisää valkosipulia maun mukaan.

Lisää hieman chiliä.

Muista laittaa pastan keitinvesi kiehumaan.

Pilko tomaatit (ehkä 3 - 4) ja lisää pekonin joukkoon.

Tomaattia on sopivasti kun kastikeen rakenne näyttää sopusuhtaiselta.

Annan kastikkeen hautua kymmenkunta minuuttia jotta tomaattien mehut irtoavat hieman.

Lisää tarvittaessa tilkka pastan keitinvettä.

Keitä pasta runsaassa vedessä.

Perinteinen runsaat kymmenen minuutin pasta on syytä laittaa kiehumaan tomaattien lisäämisen yhteydessä.

Minuutti kaksi ennen pastan valmistumista lisää ruokalusikallinen tai kaksi kermaa kastikkeen joukkoon.

Kermaa on sopivasti kun punertava tomaateista muhinut kastike hieman notkistuu ja saa vaaleahkon värin.

Tarjoile pasta kastikkeen ja parmesaanin kera.

Halutessasi voit lisätä esimerkiksi tuoretta basilikaa antamaan väriä ja makua.