Pasta al Fume, Pasta pekonin, tomaatin ja kerman kera
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty | 600 g | | | | | 840 kcal | 31 g | 168 g | 4,1 g | 20 g |
Pekoni, paistamaton [annos 170g] | 170 g | | | | | 574 kcal | 20 g | 0 g | 63 g | 0 g |
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g | 200 g | 1,6 kpl | | | | 41 kcal | 1,2 g | 7,6 g | 0,6 g | 2,8 g |
Valkosipuli | 4 g | 1 kpl | | | | 4,3 kcal | 0,3 g | 0,7 g | 0 g | 0,1 g |
Voi, 1 tl, 5 g | 10 g | | | | | 73 kcal | 0,1 g | 0,1 g | 8 g | 0 g |
Kuohukerma,valio,2dl | 25 g | | | | | 85 kcal | 0,5 g | 0,8 g | 8,8 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 1009 g | | | | | 1617 kcal | 54 g | 177 g | 84 g | 23 g |
Ravintosisältö / annos | 252 g | | | | | 404 kcal | 13 g | 44 g | 21 g | 5,8 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 160 kcal | 5,3 g | 18 g | 8,4 g | 2,3 g |
Pilko pekoni ja paista pekonia pienessä määrässä voita miedolla lämpötilalla.
Tarkoituksena ei ole ruskistaa, vaan kypsentää hennosti.
Lisää valkosipulia maun mukaan.
Lisää hieman chiliä.
Muista laittaa pastan keitinvesi kiehumaan.
Pilko tomaatit (ehkä 3 - 4) ja lisää pekonin joukkoon.
Tomaattia on sopivasti kun kastikeen rakenne näyttää sopusuhtaiselta.
Annan kastikkeen hautua kymmenkunta minuuttia jotta tomaattien mehut irtoavat hieman.
Lisää tarvittaessa tilkka pastan keitinvettä.
Keitä pasta runsaassa vedessä.
Perinteinen runsaat kymmenen minuutin pasta on syytä laittaa kiehumaan tomaattien lisäämisen yhteydessä.
Minuutti kaksi ennen pastan valmistumista lisää ruokalusikallinen tai kaksi kermaa kastikkeen joukkoon.
Kermaa on sopivasti kun punertava tomaateista muhinut kastike hieman notkistuu ja saa vaaleahkon värin.
Tarjoile pasta kastikkeen ja parmesaanin kera.
Halutessasi voit lisätä esimerkiksi tuoretta basilikaa antamaan väriä ja makua.