Kotitekoinen Miso-keitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Miso -tahna (japanilainen keittomauste)60 g    115 kcal7,2 g14 g2,8 g0 g
Apetina Feta 8% (Arla), annos 200g200 g    300 kcal32 g8 g16 g0 g
Purjosipuli 200 g1 kpl   46 kcal3,6 g4,8 g0,4 g4,2 g
Valkosipuli 14 g3,5 kpl   15 kcal1,1 g2,3 g0,1 g0,3 g
Kalaliemi Maggie, annos 5g5 g    13 kcal0,6 g1,2 g0,7 g0 g
Ruohosipuli, tuore50 g  7,1 rl1,3 dl14 kcal0,7 g1,9 g0,3 g0,6 g
Soijakastike 60 g 10 tl3,3 rl1/2 dl36 kcal3,1 g5,7 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
589 g    538 kcal48 g38 g20 g5,1 g
Ravintosisältö / annos147 g    134 kcal12 g9 g5,1 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    91 kcal8,2 g6,4 g3,4 g0,9 g
-Kaada kattilaan 8dl vettä ja heitä sekaan kalaliemikuutio.

Laita liemi hellalle kunnes kiehuu.

Lisää 3-4 rkl Soija kastiketta.

-Heitä sekaan viipaloidut kasvikset (purjo, valkosipuli, ruohosipuli ja ihan mitä ikinä tulee mieleen; Sienet ja katkaravut sopivat erinomaisesti.)
-sekoita ja liuota 4 rkl Miso-tahnaa 1-2 dl kuumaan veteen.

Älä heitä Miso-tahnaa suoraan kiehuvaan veteen.

Miso kärsii pahasti keittämisestä.

-Ota kattila pois kuumalta liedeltä ja kaada miso neste hiljalleen sekaan, samalla sekoittaen.

-Lisää viimeiseksi Feta kuutiot ja anna hautua muutama minuutti, mutta älä anna keiton kiehua enää.

Maku kärsii heti.