Porkkanakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana 1000 g15 kpl   327 kcal6,2 g56 g2 g26 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Peruna, keskikokoinen 60g120 g1,7 kpl   72 kcal1,8 g16 g0,1 g1,1 g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g125 g    350 kcal24 g0 g28 g0 g
Katkarapu 170 g85 kpl  3,4 dl116 kcal25 g0 g1,9 g0 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow13 g    34 kcal1,3 g1,3 g2,6 g0,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2478 g    913 kcal58 g75 g34 g28 g
Ravintosisältö / annos413 g    152 kcal10 g12 g5,7 g4,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    37 kcal2,4 g3 g1,4 g1,1 g
Keitä porkkanat, perunat ja sipuli litrassa vettä + liemikuutio.

Soseuta ja lisää juusto.

Mausta suolalla, pippurilla ja esim.

inkiväärillä.

Lisää viimeisenä katkaravut ja anna niiden lämmetä.

Älä kuitenkaan enää anna keiton kiehua, jotta katkaravut eivät sitkisty.